2016. június 6., hétfő

A pormanó újabb kalandjai – részlet


                                             (recept-oldal.hu)

,,A fiú [...] a tányérjára tett egy szelet háromszög alakú, lekvárral töltött süteményt. Remélte, hogy eltalálta a pormanó ízlését.
Éppen azon tűnődött, hogyan adhatna belőle a párnák mögött meglapuló barátjának, amikor a néni újra megszólalt:
– Nem csodálom, hogy ezt választottad – bökte oldalba Vilit, mintha valami izgalmas titokról lenne szó. – Szerelmeslevélnek hívják.
A fiú nem értette, hogy ez miért olyan fontos. Jobb híján beleharapott a süteménybe.
– Az a kislány igazán csinos – duruzsolta tovább Gizi néni. Vili rosszat sejtve nyelte le a falatot. – Illik hozzád – fejezte be kuncogva a néni a mondandóját. A fiú elhűlve pillantott fel. Apa láthatóan egy kókuszos süteménnyel birkózott, míg anya kérdőn nézett rá. Vili úgy gondolta, ha csendben marad, megússza ezt az egészet. Inkább harapott még egyet a süteményből.
– Milyen kislány? – tette fel anya a rettegett kérdést, miközben a kávéját kavargatta kitartóan. A kanál mostanra teljesen elszédülhetett a csészében.
– Hosszú, barna copfos. Nagyon csinos – lelkesedett Gizi néni. – A múltkor egész hosszasan elbeszélgettél vele a házuk előtt, drágám – tett egy pohár üdítőt Vili elé az asztalra. – Hazakísérted a kis barátnődet?
A fiút rögtön köhögő roham fogta el, ezért letette a tányért maga mellé. Azt szerencsére egyik felnőtt sem vette észre, hogy egy szőrös kis kéz – kihasználva, hogy mindenki Vilire figyel – kinyúl, és maga felé húzza a sütemény maradékát. A fiú a szeme sarkából még látta, ahogy szerelmeslevél eltűnik az egyik díszpárna mögött.”

(A pormanó újabb kalandjai – részlet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése