2017. május 30., kedd

Mi van a kép mögött?

Aki már volt olyan szerencsés, hogy a kezébe vehette a Könyvfesztiválra megjelent második pormanó kötetet, az bizonyára örömmel nézte végig Ráduly Csaba illusztrációit. Azonban néhány rajzon több van, mint első látásra tűnik, hiszen Csaba nagyon ügyesen elrejtett némi háttérinfót rajtuk. Lássuk most ezeket. 



Vili pulóverén ott feszít a Szeged felirat, lévén, hogy a történet ott játszódik:
Kinga ruhájára pedig az iskolájuk, a Bonifert Domonkos Általános Iskola emblémája került:
A legérdekesebb azonban Kinga könyvespolca. Eredetileg a könyvek gerincére olyan regények címei kerültek volna, amelyek kötelező vagy ajánlott olvasmányok harmadik osztályban. Azonban meggondoltam magam, és inkább azoknak a barátoknak, ismerősöknek az írásaiból válogattam, akik átolvasták ,,A pormanó újabb kalandjai” kéziratát, és észrevételeikkel segítették a munkámat. A címek kiválasztásánál az volt az elsődleges szempont, hogy gyerekbarát olvasmánynak tűnjenek, hiszen a regények zöme valójában nem gyerekeknek íródott.

Tükör:

A ,,Tükör” Fejes Szonja nagyszerű regénye, amelynek részleteit elolvashatjátok a Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás pályázatának oldalán. Szonja neve azoknak is ismerős lehet, akik figyelemmel követték a Terézanyu pályázatot, hiszen Szonja ott különdíjat kapott 2014-ben a  ,,Boldogság” című írásáért.

Évszakok:

Nem sokra megyünk a barátaink segítsége nélkül. Így van ez az én esetemben is, hiszen különösen nagy hálával tartozom egyikőjüknek, Czene Áginak. Mivel Ági nem ír, ezért lánya, Noémi 10 évesen írt versének, az ,,Évszakoknak” a címét vettem kölcsön, és azt  tettük fel Kinga polcára. 

Döme, a hóember:

Az egyedüli történet a polcon, amely valóban mese, mégpedig Dér Adrienntől, akivel együtt dolgoztunk az ,,Objektív a fiókból” blogon. Adritól több mese és novella is olvasható az ,,Írások és ámítások” nevű blogján.

Beköszönt a tél:

Susuk Melinda írása. Melinda nevével először a II. Aranymosás alatt találkoztam. A pályázaton a ,,Mindenség könyve” című meséjével vett részt. Azóta együtt dolgoztunk az ,,Objektív” blogon, írásait megtalálhatjátok saját blogján.

Erdőszélen:

Az ,,Erdőszélen” Vass Attila novellája. Ő korábban A.G. Hawk néven írt. 

Az idő szélkereke:

Horváth Hajnalka írása. Hajnival a Facebookon megtalálható ,,Világ bétái egyesüljetek” csoport hozott össze. Hajni egy nagyon nagy fantáziával és képzelőerővel megáldott író, első regénye remélhetőleg az idén megjelenik.
Az Aranymosás oldalán olvasható interjúban elárulok még néhány részletet a könyvről – a kérdésekért köszönet Kozma Rékának, a könyv szerkesztőjének.

A könyv megtalálható a következő oldalakon is:

Pinterest

Moly

Goodreads

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban